2017. 05. 25. Csütörtök - Orbán
Asztrológia = Önismeret + Sorsformálás

Vendégkönyv

F.Á. üzenete

Nagyon szerettem volna visszajelzést küldeni rögtön az asztrológiai elemzés után, mégis vártam addig, amíg biztosat tudok írni. Ahogyan eljöttem az elemzésről, egyetlen egy mondat zakatolt a fejemben, amit Te mondtál az elemzés vége felé: \"Nem lennék meglepve, ha már valaki ott mocorogna.\" Most töltöttem a 13. hetet és már azt is tudjuk, hogy egy kisfiú fog hozzánk születni. Kimondhatatlanul boldog vagyok és csak ámulok azon, hogy valóban milyen szépen működik a horoszkóp elemzés. Többször végighallgattam a felvételt és még biztosan meghallgatom újra és újra, mert nagyon élvezem, hogy mennyi válaszhoz, \"á értem\" élményhez juthatok általa. Nagyon sokat adott és segített megértenem a saját működésem és valószínűleg lesznek még újabb és újabb felismerések amiket most még nem látok. Biztosan szeretném majd a baba horoszkópját is elkészíttetni, hogy lássam miben tudom támogatni, hogyan segíthetem Őt azáltal, hogy ismerem és megértem a jellemző tulajdonságait. Sokat gondolkozom, hogy az életemet hogyan alakítsam, hogy az embereket segítő pálya felé forduljak még jobban, meglátjuk mit hoz a jövő. Köszönöm a tiszta, világos, pontos elemzést, a kedves, nyugodt hangulatot s biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

Hold aktuális képe


Aktuális Holdfázis


több információ

AKTUÁLIS HOLDNAPTÁR


Horoszkóp elemzés AJÁNDÉKUTALVÁNY

HAVI HOROSZKÓP

<< vissza az előző oldalra

Horoszkóp Bika havára - 2017. április 19 - 2017 május 20.

Nap a Bika csillagképbe lép 2017. április 19-én 23 órakor, s tovább halad az Ikrek csillagkép előterébe május 20-án 22 órakor.

Most a Bika Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent György, illetve Szelek Hava. 

(Nagyobb horoszkóp méretért klikkelj a képre!)

Az e havi asztrológiai aktualitásokat a NAP egy adott jelben való tartózkodási időtartamához viszonyítva adjuk meg.

Az adott időszakban a Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki azoknak, akik valamennyire jártasak az asztrológiában, a horoszkópelemzésben.

A horoszkóp ábra a Bika jegyváltás idejére budapesti koordinátákra van elkészítve.

A Kos havában felmelegedő Föld már alkalmas a magok befogadására, minden a természet nászáról szól a külső világban. Április 22-én ünnepeljük a Földanya napját, mely a mai ember figyelmét ráirányítja arra, hogy stabil, tápláló és éltető közegünket tisztelni kell! Vigyázzunk rá, óvjuk erőforrásait, hiszen nem birtokolhatjuk, csak kölcsönkaptuk azokat. Ha nem tanuljuk meg a hálán és tiszteleten alapuló együttműködést Vele, életünk, létezésünk alapja kerül veszélybe!

Bika Hava részletesen: A termékenység időszaka


Eljött az ideje annak, hogy minél több időt töltsünk a természetben. Sokan kirándulnak, kimozdulnak, míg mások intenzív kertészkedésbe fognak. Ezért, jó szívvel ajánljuk mindenki figyelmedbe az „Asztrológia a kertben” című cikkünket! 

Hold fázisváltozásai
04. 26-án 14 órakor Bika „újhold” – Hold a Bika csillagjegyben látható. (Ettől kezdve NÖVŐHOLDAS hatások!)
05. 03-án hajnalban: „félhold” látható (első negyed - asztrológiailag: kvadrát) - Hold az Oroszlán csillagjegyben látható.
05. 10-én éjszaka: „telihold” – Hold a Skorpió csillagjegyben látható. (Eddig tart a NÖVŐHOLD időszaka, ettől kezdve az újholdig FOGYÓHOLDAS hatások vannak.)
05. 19-én hajnalban: „félhold” látható (harmadik negyed - asztrológiailag: kvadrát) – Hold a Vízöntő csillagjegyben látható.

Weboldalunkon külön menüpontot szemtelünk a HOLDNAPTÁRNAK, mely a Hold jegyváltásainak pontos ideje mellett gyakorlati tanácsokat is ad azzal kapcsolatosan, hogy mikor, mire érdemes odafigyelni.

A Merkúr március 31-én 19 órakor tovább haladt a Bika csillagkép előterébe, ahol április 20-ig tartózkodik. Ekkor hátráló mozgása miatt „visszalép” a Kos jelébe, majd május 16-tól június 7-ig ismét a Bika területén haladva kedvez a gyakorlatias elképzeléseknek, cselekedeteknek. Elmélyíti a gondolkodást, lelassít, s megfontolttá tesz, mely hasznos segítség a Kosban felerősödő türelmetlen hatások után. A változtatás igényt összekapcsolja a józan realitással, a régi dolgok értékeinek felismerésével és hasznosításával. Szívesebben tevékenykedünk a természetben, kertészkedésre, külső környezetünkről való gondoskodásra alkalmas időszak. A számunkra értékes dolgok, ingatlanok, tartós eszközeink felújítására, értékmegóvására ugyanúgy alkalmas, mint szobanövényeink átültetésére. Használjuk ki ezt az időszakot arra is, hogy áttekintsük pénzügyeinket, befektetéseinket! Ha tanulni támad kedvünk, most inkább a gyakorlatias dolgok elsajátítására törekszünk. Beiratkozhatunk főzőtanfolyamra, agyagozhatunk, vagy akár masszázstechnikákkal is ismerkedhetünk saját kedvünkre.

A Merkúr április 20-tól május 16-ig ismét a Kos csillagjegyben tartózkodik. Hátráló mozgását május 3-án fejezi be. Támogatja a várva-várt tavaszi energiákat. E tüzes közegben lendületet kapnak dolgaink, szeretnénk már mozgásba lendíteni elképzeléseinket. Ezzel lehetőségünk lesz a korábban eltervezett dolgok elindítására, lendületet kapunk az újrakezdéshez, vagy teljesen új dolgok tanulásához, elsajátításához. Türelmetlenül várjuk már az újat, a tavaszt, s ez kapkodáshoz, elsietett mozdulatokhoz is vezethet. Vitatkozó kedvet szít, erősíti az intoleranciát egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Hajlamosít a türelmetlenségre életünk minden területén, és konfliktusokat okozhat meggondolatlan kijelentéseink nyomán. Véleménynyilvánításban erősíti a szubjektív, egyoldalú megközelítéseket, kinyilatkoztatásokat. Próbáljunk toleránsnak lenni mások véleményével szemben, kerüljük a vitát és a konkrét összeütközéseket, hősködést. Mozgásigényünket kellő megfontoltsággal éljük meg, megfelelő bemelegítés után. Óvatosan közlekedjünk, ilyen időszakban könnyebben lépjük túl a reális sebességhatárokat, mely fájdalmas tapasztalatokkal gyarapíthat bennünket!

A Vénusz április 3-án hajnalban hátráló mozgással visszalépett a Halak csillagjegybe, ahol április 28-ig tartózkodva ismét az érzelmek irányába fordít bennünket, felerősíti az empátiát, együttérzést és segítőszándékot. Ebben a nehézségekkel terhelt időszakban valószínűleg lehetőségünk lesz arra, hogy önzetlen segítségnyújtást gyakoroljunk. Ez a hatás sok emberben a megtapasztalt feszültségek következtében a hétköznapokban fáradtságot, kimerültséget, káoszt okozhat, és fokozza a fertőzések iránti fogékonyságot akár járványos formában is. Kevésbé konfrontálódunk, aktív lendületünket nem találjuk. Iszogatunk, egyesek gyógyteát, meleg italokat, míg mások inkább alkoholos termékeket. Hamarabb nyúlnak az arra fogékonyak pótszerekhez, nyugtatókhoz, akár droghoz is, és keseregnek kapcsolataik, életük kudarcán. Különösen alkalmas ez a hatás arra, hogy gyenge karakterek mártír játszmával „szórakoztassák” környezetüket. Ugyanakkor a Halak Vénusz által átszőtt energiája érettebb karaktereknél kedvez a belső, szellemi örömöknek, a feloldó, ellazító szerelmi élményeknek. Erősíti a művészi ihletet és kifejezőkészséget, vagy annak élvezetét. Jó, ha több időt töltünk filmnézéssel, zenehallgatással, fürdőzéssel. Álmodozóvá és vágyakozóvá tesz bennünket kapcsolataink tekintetében. Gyakrabban jönnek elő olyan gondolataink, hogy „egyszer majd…”, „de jó lenne…”, illetve „valamikor régen, korábban…” Töltsünk több időt olyanok társaságában, akiket szeretünk, engedjünk vágyaink vonzásának, s önmagunkkal is bánjunk jól!

A Vénusz április 28-án 15 órakor ismét belép a Kos csillagkép előterébe, június 6-ig itt fejti ki inspiráló, néha türelmetlen hatását vágyainkkal kapcsolatosan. Az ösztöntörekvéseket, szexuális energiákat felerősíti az emberekben, akaratossá, akár önzővé is teszi azok megélését. Hódítani, megszerezni vágyjuk azokat a dolgokat, helyzeteket, személyeket, melyeket „megkívántunk”. Könnyebben bonyolódunk szerelmi kalandokba, vagy teszünk elhamarkodott lépéseket meglévő viszonyainkban. Spontán kapcsolatok gyors kialakítására is lehetőséget ad, melyek mellett a személyes szabadság megtartása is fontos marad. A rivalizálás, versenyhelyzetek fokozottabban jelentkeznek, s a „megmutatom, hogy én vagyok a jobb”, akár meggondolatlan, értelmetlen helyzetekbe is keverhet bennünket. Bánjunk megfontoltan a rendelkezésünkre álló erőkkel, ne pazaroljunk! Táncoljunk, szeretkezzünk, keressünk olyan élethelyzeteket, melyekben feszítő energiáinkat önmagunk és mások számára is örömforrássá változtatjuk.

A Mars március 10-én hajnalban átlépett a Bika csillagképe, ahol április 21-ig tartózkodik. Akaratunkat földi célok felé irányítja, cselekedeteinkben a gyakorlati és megfontolt, szükségszerű lépéseket erősíti. Szorgalmas, szívós és kitartó munkát tesz lehetővé, tehát amihez korábban nem éreztünk kellő türelmet, most jött el az ideje! Kétkezi feladatainkat könnyebben elvégezzük ilyenkor. Ez az időszak egyben alkalmas arra is, hogy számunkra fontos értékeink állagmegóvásába, felújításába erőket fektessünk. Kertészkedjünk, építkezzünk, újítsunk fel kedvünk és lehetőségünk szerint. De mindenképpen figyeljünk arra, hogy fokozott fizikai energiáinkat levezessük! Előfordulhat, hogy pénzügyeinkkel intenzívebben kell foglalkoznunk most. Legyünk megfontoltak vágyainkkal kapcsolatosan, gondoljuk át jól, hogy azok kiszolgálása valóban megéri-e a befektetést. A test örömei is előtérbe kerülnek most, élvezzük ki annak minden részét (finom étel, ital, erotika), s ha arra vágyunk, masszíroztassuk magunkat.

A Mars április 21-én déltől június 4-ig az Ikrek csillagképen halad keresztül. A dinamizmus és akarat energiája most a nyers erőfitogtatás helyett inkább az intellektuális ügyességet, ravaszságot, taktikát segíti. Ismert szókapcsolattal most: „Többet ésszel, mint erővel…” A gyors helyzetfelismerés mellett adja a kellő rugalmasságot, alkalmazkodást a megváltozott helyzeteinkhez. Személyes céljaink közül segíti megvalósítani az üzleti, kereskedelmi elképzeléseinket. Új kapcsolatok kialakítására, könnyedebb kapcsolatfelvételre, gyorsabb ügyintézésre is alkalmas periódust jelöl ki. Mozgékonyságra való igényünket kiélhetjük rövidebb vagy hosszabb utazásaink, közösségi sportok, csapatjátékok keretében. Az eltérő nézőpontok konstruktív egyeztetésére ugyanúgy alkalmas időszak, mint felesleges szópárbajra, vitatkozásra, pletykák terjesztésére. Sokirányú érdeklődésünk szétszórt, megismerés vágyunk erősebb lehet, sokszor azt érezhetjük, túl sokat akarunk egyszerre.

A Jupiter tovább haladt a Mérleg csillagjegybe 2016. szeptember 9-én 13 órakor, s inspiráló támogatását 2017. október 10-ig itt tapasztalhatjuk meg. Hatása alatt egyéni és társadalmi szinteken egyaránt ráirányítja a figyelmet az együttműködéseinkre, partneri viszonyainkra, segít nyitottabban, elfogadóbban újra gondolni azokat. Ahol szükségét érezzük, vagy a történelmi folyamatok kényszere által nem térhetünk ki előle, ott segít újra rendezni, átstrukturálni a korábbi társulásokat, együttműködéseket, uniókat. Sürgeti a békés, megfelelő diplomáciai eszközök általi kiegyezéseket. Általánosságban fokozza a kapcsolati elköteleződési igényt, mely a házasságok számának gyarapodásában is tetten érhető lesz. Ezt segítendő új szabályok, törvénymódosítások is napvilágot láthatnak. Az egyének figyelme a szűzre jellemző „kell és muszáj” után, inkább az élet kellemesebb oldala felé, a kultúra, szórakozás és kellemesebb életkörülmények felé fordulna, mely, negatív hatásában a túlzó mértékű fogyasztást is felerősítheti.

A Szaturnusz égi útjának következő fázisába, a Nyilas csillagkép előterébe lépett 2015. szeptember 18-án hajnalban. Hatásával megmutatja a „fényt az alagút végén”, a nehézségeinkből kifelé vezető utat, szembesített mindazzal, hogy amit az előző (Skorpió) hatás alatt elvesztettünk, mire volt jó számunkra. Korábbi kríziseinket, nehézségeinket segíteti egy magasabb nézőpontból értelmezni, elfogadni, abból továbblépni.
A 2017. december 20-ig tartó majd 3 évet felölelő periódus alatt szükséges, hogy egyénileg és kollektíven is szembesüljünk a Nyilas csillagjegy által szimbolikusan kifejezett témákkal, ott toleranciát tanuljunk. Ide tartozik az egyéni hit, a vallásgyakorlás, az életszemlélet, és az igazságosság (nem csak jogi, hanem globális, általános erkölcsi megközelítésben), de az elvágyódás, elvándorlás is.
Bővebben a Nyilas jelében a Szaturnusz írásban olvashatsz róla

Az Uránusz belépett a Kos csillagjegybe 2011. március 12-én, és 2018. májusig itt fejti ki a hatását. Új és szükséges változásokhoz, „óriásugrásokhoz” segítve egyéneket, társadalmakat. Nyitottságot ad a magasabb tudatosságra, a felismerésekre, s ezzel együtt a gondolkodásunk megváltoztatására. Elősegíti a szélesebb látókört, mely feltétele a józan reformoknak, jövőnknek. Ezzel együtt felerősíti a türelmetlenséget, érzelmi impulzivitást, intoleranciát a mássággal kapcsolatosan. Társadalmi egyenlőtlenségek miatt elégedetlenség, sztrájk helyzetek, etnikai alapon kiéleződő konfliktusok időszaka lehet az előttünk levő szűk hét esztendő. Magasabb szintű erkölccsel és etikusággal tudunk csak úrrá lenni ezeken a feszültségeken, mely nem az egyének közötti különbségre, hanem a mindnyájunkban megtalálható közös pontokra, ez EMBERRE helyezi a hangsúlyt!
Bővebben a Kos jelében az Uránusz írásban olvashatsz róla

A Neptunusz, mint messianisztikus planéta 2012. február 3-án végleg átlépett a Halak csillagképbe, s ennek a jelnek az energiáit erősíti fel uralmi helyzetében. Mintegy bevezeti és megmutatja számunkra a szükséges következő lépcsőfokot e krízises időben, mely 2025-ig lesz hatással az emberiségre. Feloldja a régi álmokat, elképzeléseket a jövőről. Új, saját egyéni belső megtapasztaláson keresztüli hit lehetőségét hordozza, s egyben elővezeti az egyházak megújulásának szükségességét. Akire ez pozitívan hat, abban a spiritualitás és misztika egészen személyessé válik, s ez inspirálja akár önfeláldozó segítségnyújtásra is. Akire negatívan, abban zűrzavar, kényszerképzetek, elmebetegségek, fóbiák, zavaros érzelmek, gyenge ítélőképesség alakulhat ki. A bódító és kábítószerek használata fokozottabban van jelen ilyen időszakokban. Az emberek félrevezetése, kollektív transzban tartása is megfigyelhető, olyan technikai vívmányok alkalmazása, melyek segítségével az egyének függésben és kiszolgáltatottságban tarthatók, manipulálhatók. A bizonytalanság és káosz mindig kedvez az önjelölt próféták, tanítók, szellemi „mesterek” megjelenésének, új szekták, „vallások” kialakulásának, a félelmet fokozó szellemi közlemények, világvége-hangulat elterjedésének. Fontos, hogy józan realitásunkhoz mindig ragaszkodjunk!
Bővebben a Halak jelében a Neptunusz írásban olvashatsz róla

A Plútó a Bak csillagjegyben (2008 – 2023-ig) tartózkodva a régi rendszerektől, struktúráktól és vezetőktől való megválást hozza. Gazdasági, politikai, pénzügyi változást követel, az anyagi irányultságú értékrend átminősítését, mely minden szellemi út előfeltétele! A gazdaság stagnál, pénzügyi és bankvilág (biztosítók, tőzsde stb.) korábbi hatalma, stabilitása megváltozik, az őket ért veszteség, kényszerű változások miatt. Fájdalmas veszteségeket tapasztalhatunk karrierünk, jövőképünk, vezetőink, s olyan fizikai értékeink (pl. épületek, ingatlanok, föld, befektetések stb.) körében, melyről korábban úgy gondolkodtunk, hogy hosszútávon biztonságot nyújtanak.
Bővebben a Plútó a Bakban írásban olvashatsz róla

Fontosabb asztrológiai hatások, amire az asztrológus felhívja a figyelmet

- Április 19-én 23 órakor a Nap belép a Bika csillagképbe
- Április 20-án 15 órakor a Plútó hátráló mozgásba kezd a Bak jegyében
- Április 20-án 19 órakor a Merkúr hátráló mozgása során „visszalátogat” a Kos jegyébe
- Április 21-én 12 órakor a Mars átlép az Ikrek csillagképbe
- Április 28-án 15 órakor a Vénusz tovább halad a Kos jegyébe
- Május 3-án 19 órakor a Merkúr befejezi hátráló mozgását a Kos jelében
- Május 16-án hajnalban a Merkúr ismét belép a Bika csillagjegybe
- Május 19-én 8 órakor egzakt Szaturnusz – Uránusz trigon!
- Május 20-án 22 órakor a nap tovább halad az Ikrek csillagjegybe
 

Itt kérj tájékoztatót az asztrológia képzésről, vagy jelentkezz előzetesen!

Oláhné Mednyánszki Krisztina okleveles asztrológus
Artemisz Önismereti Műhely és Pszicho-asztrológia Iskola

E-mail: info@mindenamiasztrologia.hu
Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 06-52/786-892

Vissza az előző oldalra


Dev by: z404