2017. 05. 25. Csütörtök - Orbán
Asztrológia = Önismeret + Sorsformálás

Vendégkönyv

F.Á. üzenete

Nagyon szerettem volna visszajelzést küldeni rögtön az asztrológiai elemzés után, mégis vártam addig, amíg biztosat tudok írni. Ahogyan eljöttem az elemzésről, egyetlen egy mondat zakatolt a fejemben, amit Te mondtál az elemzés vége felé: \"Nem lennék meglepve, ha már valaki ott mocorogna.\" Most töltöttem a 13. hetet és már azt is tudjuk, hogy egy kisfiú fog hozzánk születni. Kimondhatatlanul boldog vagyok és csak ámulok azon, hogy valóban milyen szépen működik a horoszkóp elemzés. Többször végighallgattam a felvételt és még biztosan meghallgatom újra és újra, mert nagyon élvezem, hogy mennyi válaszhoz, \"á értem\" élményhez juthatok általa. Nagyon sokat adott és segített megértenem a saját működésem és valószínűleg lesznek még újabb és újabb felismerések amiket most még nem látok. Biztosan szeretném majd a baba horoszkópját is elkészíttetni, hogy lássam miben tudom támogatni, hogyan segíthetem Őt azáltal, hogy ismerem és megértem a jellemző tulajdonságait. Sokat gondolkozom, hogy az életemet hogyan alakítsam, hogy az embereket segítő pálya felé forduljak még jobban, meglátjuk mit hoz a jövő. Köszönöm a tiszta, világos, pontos elemzést, a kedves, nyugodt hangulatot s biztos vagyok benne, hogy még találkozunk!

Hold aktuális képe


Aktuális Holdfázis


több információ

AKTUÁLIS HOLDNAPTÁR


Horoszkóp elemzés AJÁNDÉKUTALVÁNY

CIKKEINK

<< vissza az előző oldalra

Párkapcsolat és asztrológia

A párkapcsolat az életünket leginkább meghatározó terület, nincs olyan ember, legyen férfi vagy nő, akit ne foglalkoztatna ez a téma. 

Asztrológusként is tapasztalom, hogy a személyes horoszkóp elemzésében mennyire kardinális téma a lehetséges vagy választott partner, a vele való kapcsolat, az együttműködés, együttélés minősége. 
E rövid kis írásban szeretnék néhány alapelvet tisztázni a párkapcsolati horoszkópról, mert sokféle előzetes elvárással találkozom, melyek tapasztalataim szerint NEM reálisak


Néhány ezekből:
 • Az asztrológus egyértelműen meg tudja mondani, hogy elválok-e és hány házasságom lesz.
 • Mikor jön el életemben a lelki társ, akivel majd teljes boldogságot élek meg?
 • A horoszkópom szerint is a rossz kapcsolatom egy „karmikus” büntetés, amiben muszáj tovább szenvednem?
 • A váratlanul beköszönt nagy szerelem ugye „karmikus”, ezért nyugodtan elválhatok a házastársamtól?
 • A születési csillagjegyek (napjegy) alapvetően meghatározzák két ember összeillését.

TÖBBET AKAROK TUDNI AZ ASZTROLÓGIÁRÓL!
(Klikk!)

 

Az asztrológia, a személyes horoszkóp ábrája azt mutatja meg, ami VAN a jelenünkben

Életünk aktuális szakaszát, annak megélését, tapasztalatainkat önmagunkról (múlt) és a lehetséges fejlődési utakat (jövő).

Senkinek nem jelöli, és ha úgy tetszik, mindenkinek benne van a horoszkópjában a válás „lehetősége”. Egyértelmű igen/nem válaszokat, a determinisztikus asztrológia képviselői adhatnak, s ezzel egyben be is korlátozzák azok életét, akik hozzájuk fordulnak. Mert ki mer az ellen lépéseket tenni, ami a „jós” szerint a jövőben előre meg van írva?...

A jövő mindnyájunk számára fejlődési utak sokaságát hordozza, választási lehetőségekkel szembesít, s életünk kereszteződéseiben kedvező, vagy kevésbé kedvező hatások által mi magunk haladunk tovább.

Ha elfogadjuk azt a mindannyiunk számára ismert tényt, hogy kapcsolataink a személyes fejlődésünkről szólnak, akkor abban benne van, hogy első körben rajtam, másodsorban kettőnkön múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Horoszkópból a párkapcsolati vonzást lehet legtisztábban értelmezni, és azt, hogy milyen jellegű érzelmi feladatom, tanulnivalóm van az életemben, mert ezzel találkozom az emberi kapcsolataim során, legtisztábban a párkapcsolatban.

Vágykép az ideálról és a realitás

Asztrológusként sokszor tapasztalom, hogy az emberi kapcsolatok nem a vágyott társkép és igény (ki az ideális partnerem, lelki társam, lélektársam, duálpárom) mentén, hanem a származási családból „készen kapott” minták, és azok problematikája mentén szerveződnek. A „sorspedagógia” így bölcsen intézi, hogy éppen az legyen az ideális társam, aki mellett aktuálisan élek, hiszen kölcsönösen megérdemeljük egymást. Pontosan azt és úgy adjuk egymásnak, ahogyan arra egy magasabb nézőpontból a fejlődésünkhöz kölcsönösen szükséges. Tehát nincs konfliktus mentes kapcsolat, csak kevesebb vagy néha nehezebb tapasztalás egymás által, egymás segítségével!

Hiába gondoljuk úgy, hogy egy házasságkötés (összeköltözés) egy új élet kezdete, valójában csak öntudatlan folytatása annak, amit otthonról hoztunk. Ugyanakkor még is csak egy „kezdet” abban az értelemben, hogy immár felnőttként meghaladhatom, átalakíthatom azt, ami számomra és kapcsolatom számára problematikus. Természetesen ez nem egy könnyű folyamat. Elsőként vállalni kell az önmagunkkal kapcsolatos szembenézést.

Az élet arról szól, hogy (tudatosan vagy öntudatlanul) fejlődünk

Ha egy kapcsolatot veszünk alapul, abban fejlődik az egyén a maga ütemében, fejlődik a párkapcsolat, és ha létrejön egy új család, a családnak is megvan a maga fejlődési ritmusa.

Ahogy a kapcsolat létrejöttéhez is két „igen” szükséges, úgy a kapcsolat fejlődéséért, formálódásáért is mindig mindkét fél együtt felelős. Aktívan vagy passzívan, tudatosan vagy öntudatlanul, de mindketten hozzájárulnak ahhoz, ahol tart most a kapcsolat. Fontos tudni, hogy minden párkapcsolatban van konfliktus. Ez normális. A fejlődés mozgatórugója. A konfliktus kezelése, meghaladása építi a kapcsolatot, melyhez a szeretet stabil érzete mellett aktív erőfeszítés szükséges.

A fejlődés velejárója, hogy vannak ciklusváltások, fordulópontok, melyek, mint megoldandó feladat, a párra várnak. Egyedül egyik fél sem tudja a kapcsolatot „maga vinni a hátán”, egyedül megoldani és megfejlődni, amiről az aktuális kapcsolati lecke szól. S hogy melyik fél hogyan áll hozzá? Nos, ebben szerepet játszik az, hogy elég fontos-e számára a kapcsolat, hogy tesz-e a változásért, vannak-e eszközei hozzá, szorongásaival képes-e szembenézni és tud-e konfliktust kezelni.

Tehát mindkét fél kölcsönös hozzáállása meghatározza a kapcsolat fejlődését, kimenetelét.

Könnyebb és nehezebb szinasztriák, kapcsolati horoszkópok

Vannak olyan kapcsolatok, ahol nagyon sok konfliktus jelentkezik, de mindkét fél érdekelt a megoldásban és együtt maradnak, még akkor is, ha asztrológusként azt mondhatjuk, nagyon „nehéz” a szinasztriájuk. Ilyenkor a horoszkópjaik összehasonlításban azt látjuk, hogy jelentős és nehéz konfliktusokkal találkoznak a kapcsolatuk során, a házasságban. De ők mégis úgy döntenek, hogy erőfeszítéseket tesznek, s ennek meg is lesz az eredménye.

Ugyanakkor vannak olyan párkapcsolati horoszkópok is ahol sokkal enyhébb konfliktusokat látunk, azt gondolhatjuk asztrológusként, hogy ezt könnyen megoldják majd, és rövid időn belül mégis elválnak, mert a legkisebb konfliktusra is meneküléssel reagálnak.

Természetesen olyannal is találkozunk, amikor a kapcsolatban „elfejlődik”, két külön irányba tart egymás mellől két ember. Nem minden kapcsolat életre szóló, inkább „feladatra, leckére” szerződünk. Mint az iskolában. Ha megtanultam az adott tananyagot, elköszönök az iskolától, a tanártól, s az együtt töltött közös élmények határozzák meg, hogyan gondolok vissza rá. Szeretettel és hálával, hiszen sok mindenre felnyitotta a szemem, ráirányította új dolgokra a figyelmemet, esetleg rossz érzésekkel, mert úgy éreztem, túl szigorú volt hozzám…

Az asztrológia segít, hogy tisztábban lásd önmagad működését, megértsd problémáid alapját, melyekkel kapcsolataidban is találkozol, de Neked kell megérezni, hogy mit és meddig teszel meg a kapcsolatodért!

Időnként tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
 • Te hogy érzed magad a kapcsolatban?
 • Hosszútávon is kielégítőnek találod, el tudod azt képzelni, hogy 10-20 év múlva is jól érzed magad benne?
 • Tudod-e mire vágysz, mit szeretnél, mi az igényed a kapcsolatban, és tudod-e azt képviselni? Meghallgat, reagál rá a társad?
 • Te nyitott vagy társad igényeire, érdeklődsz, hogy hogy érzi magát?
 • Töltötök közös időt egymással rendszeresen?
 • Milyen nehézségeken mentetek keresztül? Hogyan oldjátok meg a közös problémákat?

Amit várhatsz párkapcsolati kérdéskörben a pszichológiai személetű asztrológiától:

 • Saját horoszkópábrádból feltárjuk kapcsolati mintáidat, érzelmi szükségleteidet, elakadásaid területét, melyek, mint kapcsolati problematikák jelennek meg az életedben.
 • Feltérképezzük származási családodból hozott „alapkapcsolati mintáidat”, melyek, mint korán bevésődött ösztönös programok hatnak a kapcsolataid megélésére.
 • Kibontjuk, hogy horoszkópábrád milyen partnerképet mutat számodra.
 • A korábbiak alapján letisztulhat számodra a kép, hogy életutadban a párkapcsolatok milyen életleckét, tanítást hordoznak számodra.
 • Rátekintünk a jelenedre az asztrológia rendszerén keresztül, megnézzük, az aktualitás mit tükröz, miről szólnak, mi felé terelnek azok az élményeid, amivel éppen találkozol.
 • Ha mindketten érdeklődtök és nyitottak vagytok egy komplex párkapcsolati elemzésre (szinasztria), akkor először egyenként beszélem át Veletek a korábban felsoroltakat egy-egy egyéni elemzés során. Csak ezután ülünk össze hárman a közös kapcsolódási pontokat tisztázni. A szinasztriás elemzés során láthatóvá válnak a leginkább konfliktust hordozó pontok köztetek, amit így tudatosabban kezelhettek, de a kapcsolatotok erőforrásai is, ahol támaszai, segítői lehettek egymásnak.

Amit nem vállalok:

 • Nem hozok helyetted/helyettetek döntést a kapcsolatodról/kapcsolatotokról, ez kettőtök dolga!
 • Nem választom ki a számodra „ideálisabb” partnert a lehetséges jelöltek horoszkópja alapján.
 • Nem elemzem ki számodra a partnered ábráját a távollétében, te sem örülnél ennek fordított helyzetben. A társad csak téged tükröz, így nem szükséges az ő horoszkópjának áttekintése ahhoz, hogy a saját kapcsolati kérdéseidet megválaszoljuk.
 • Ha nincs kapcsolatod, nem fogom megmondani Neked hány év múlva, és pontosan mikor érkezik a nagy „Ő”. Ahhoz, hogy találkozz az „ideális” partnerrel, önmagadat is formálnod kell.
A jelenben tudunk találkozni egymással!
Várlak, ha úgy érzed, hogy pszichológiai látásmódommal és asztrológiai tudásommal segíthetlek Téged!


Oláhné Mednyánszki Krisztina
okleveles asztrológus, pszichodráma vezető, család- és párterapeuta jelölt
Artemisz Önismereti Műhely
Artemisz Pszicho-asztrológia Iskola


E-mail: info@mindenamiasztrologia.hu

Telefon: 0630/479-2392
Irodai telefon: 0652/786-892

Vissza az előző oldalra


Dev by: z404